Keresés

Élelmiszereink tápértékének csökkenése

LinkajánlásHiánybetegségHiánybetegséghianybetegseghttp://lap.hu/9-99hu14014647572006-04-14 18:44:512014-05-30 17:45:57EGGEGGCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A malabszorpció egy gyűjtő fogalom, olyan rendellenességet értünk alatta, amely során az emésztés, és a tápanyagok felszívódása károsodott. A folyamat több szinten károsodhat: 1. a bélrendszeren belül sérül az étel lebontása alkotó elemeire, 2. a bél nyálkahártyában végbemenő tápanyag bontása károsodik, 3. a bélnyálkahártyán keresztül a tápanyagok felszívódása károsodik.<br />Avitaminózis: vitaminhiány

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Élelmiszereink tápértékének csökkenése
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés