Hirdetés

hianybetegseg.lap.hu / Élelmiszereink tápértékének csökkenése

Élelmiszereink tápértékének csökkenése

Az élelmiszerek vitális anyag tartalma drasztikusan lecsökkent az utóbbi 50 évben. Ennek kiváltó okai a fokozott ipari termelés, „minél többet, gyorsabban és olcsóbban termelni”, melynek következtében a földek elsavasodtak és kimerültek, a zöldségekben és gyümölcsökben ezért egyre kevesebb a vitális anyag.

Hirdetés
Meghatározás:

A malabszorpció egy gyűjtő fogalom, olyan rendellenességet értünk alatta, amely során az emésztés, és a tápanyagok felszívódása károsodott. A folyamat több szinten károsodhat: 1. a bélrendszeren belül sérül az étel lebontása alkotó elemeire, 2. a bél nyálkahártyában végbemenő tápanyag bontása károsodik, 3. a bélnyálkahártyán keresztül a tápanyagok felszívódása károsodik.
Avitaminózis: vitaminhiány

Szponzorált hirdetések

Átvéve: 2008.08.12.

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Élelmiszereink tápértékének csökkenése
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés